Ημερήσιες Προβλέψεις
Γιορτάζουν Σήμερα


Ο Ερμής είναι ο πλανήτης της επικοινωνίας. Στην αρχαία μυθολογία ήταν ο αγγελιοφόρος των θεών, γνωστός ως ο φτερωτός αγγελιοφόρος που εμφανίζεται και μας διατάσσει να κάνουμε αυτά που πρέπει. Αστρολογικά, ο πλανλητης Ερμής είναι γνωστός ως αυτός που δίνει σοφία και ελέγχει το μυαλό μας. Παλαιότερα ο πλανήτης ήταν γνωστός για την ταχύτητά και την ευελιξία του και θεωρείτο ότι είχε επιδεάρεις στις επικοινωνιακές παραμέτρους της ζωής μας. Ωστόσο σήμερα η παρουσία του και οι κινήσεις του συνδέεονται με πολλές ακόμα επιδράσεις στις ζωές μας.

 

Ερμής

Θέση και επίδραση του Ερμή.

Ο ερμής είναι ο κοντινότερος στον ήλιο πλανήτης και βρίσκεται είτε στο ίδιο ζώδιο με τον ήλιο είτε σε ένα από τα ζώδια πρίν ή μετά στον ζωδιακό κύκλο. Ορίζει έτσι τα ζώδια των διδύμων και του παρθένου.

Η θέση του πλανήτη έχει μια ευθεία επίδραση πάνω στη σκέψη και στο μυαλό, τη ζωή και την ευχέρεια σκέψης με καθαρό μυαλό του καθενός.

Βοηθάει στον καθορισμό της αντίληψης του κόσμου και το πως κάποιος σχηματίζει ιδέες και τις μοιράζεται με τους άλλους. Επιρρεάζει τον τρόπο ομιλίας, την αίσθηση του χιούμορ, την ταχύτητα σκέψης. Όλα αυτά σχετίζονται με την θέση που έχει ο πλανήτης Ερμής.

 

Η θέση του Ερμή στα βασικά στοιχεία:

  • Όταν ο Ερμής βρίσκεται στα ζώδια του αέρα, βοηθάει στην ανάπτυξη της λογικής σκέψης και μιας πρακτικής αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων.

  • Όταν βρίσκεται στα ζώδια της φωτιάς, οδηγεί σε μια γρήγορη, εμπνευσμένη και διδακτική συμπεριφορά.

  • Όταν βρίσκεται στα ζώδια του νερού, βοηθάει σε ενστικτώδεις αντιδράσεις και φιλτράρει τα συναισθήματα.

  • Όταν βρίσκεται στα ζώδια της γης τείνει να κάνει τον άνθρωπο λογικό και αληθινό.

Ερμής

Ανάδρομος Ερμής

Μερικές φορές κάθε χρόνο, ο πλανήτης επιβραδύνει την τροχιά του, ενώ γυρίζει γύρω από τον Ήλιο, δημιουργεί μια ψεύτικη αίσθηση μιας κίνησης προς τα πίσω. Αυτή η οφθαλμαπάτη λέγεται ανάδρομη κίνηση του Ερμή. Κατά την ανάδρομη αυτή κίνηση, οι επικοινωνία φαίνεται να γίνεται πιο δύσκολη και πιο άστοχη. Κάποιες φορές η κίνηση αυτή μπορεί να δημιουργήσει σφάλματα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τεχνολογικά σφάλματα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο οι αστρολόγοι προειδοποιούν εναντίων ξεκινήματος νέων έργων ή την υπογραφή νέων συμφωνιών κατά τον διάρκεια του ανάδρομου Ερμή.

Όσοι έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια κάποιου ανάδρομου Ερμή, τείνουν να έχουν ένα αντανακλαστικό και εσωστρεφή τρόπο σκέψης.. Επίσης αφιερώνουν αρκετό χρόνο σκέφτοντας πράγματα και καθυστερούν να λάβουν αποφάσεις.

 
Google +1

  Επισκέπτες Online: 64
Υδροχόος
Ήλιος
10 μοιρών
Ιχθείς
Σελήνη
19 μοιρών
Φθίνουσα Κοίλη Σελήνη
Φθίνουσα Κοίλη Σελήνη
4 ημερών

created by Ftzortz